Orange bild

Nu börjar jag närma mig slutfasen i projektet med sportsidan. Uppdragsgivaren gillade min skiss över upplägget och nu har jag snart ritat upp designen för alla sidor. Fast helt klart är det ju såklart inte. Uppdragsgivaren kommer säkert med lite synpunkter på designen som måste justeras innan allt är färdigt. Det är ju så det är, man upptäcker lite här och lite där som måste ändras innan man känner sig nöjd.

Men nu har jag i alla fall en stomme att hålla mig till. Önskar att jag kunde visa lite av projektet men jag tror inte uppdragsgivaren skulle uppskatta det så jag håller det hemligt, i alla fall tills den nya designen är uppe.

Det är skönt att närma sig slutet på projektet. Som ni vet tyckte jag ju att det var lite knepigt att få till strukturen och körde till och med fast ett tag. Att småpilla och finjustera detaljer är visserligen ganska roligt, men det tar mer tid än man tror så det är alltid skönt när ett projekt är klart.

Den uppdragsgivare jag samarbetar med nu är jättebra. Annars kan ju själva samarbetet i sig vara en sak som gör att ett projekt blir jobbigt. Till exempel om kommunikationen inte fungerar. Därför brukar jag ställa som krav att man ska svara på mail, telefon eller skype inom 48 timmar från att jag ställt en fråga. Annars kan jobbet dra ut på tiden väldigt länge eftersom man hela tiden behöver kolla av saker med uppdragsgivaren. Får man då vänta på svar i flera dagar varje gång så blir man snart väldigt frustrerad över att man inte kan komma vidare i arbetsprocessen.

Nu har jag webbdesign endast som hobbysyssla så jag har ju möjligheten att ställa det kravet då jag inte är beroende av någon kund. Om man däremot jobbar med webbdesign professionellt så får man säkert anpassa sig mer åt kunderna än tvärtom. Det kan vara bra att tänka på om du funderar på att ge dig in i branschen eller på att åta dig ett projekt.

lasse