Mönster

Nu har jag verkligen kört fast i mitt senaste projekt. Håller på att skapa en ny design till en webbsida om sport, men det går inget vidare. Har väldigt dåligt med inspiration och vet inte alls hur jag ska strukturera saker och ting på sidan för att resultatet ska bli bra.

Har tittat lite på denna sajt för att få inspiration. Jag gillar att de använder grönt och att den gröna färgen återkommer i rubriker och länkar. Sen har de också snygga symboler vid varje ämne, till exempel en tidning vid rubriken nyheter och så vidare. Det ska jag nog inspireras av. Dock kommer jag välja en helt annan grön färg än den som finns på den sidan. Vill ha en mörkare grön nyans.

Tyvärr blev jag inte så mycket klokare över hur jag ska strukturera upp sidan. Vilka delar som ska ligga var och så vidare. Det är till och med svårt att sätta rubriker i menyn! Men det löser sig väl. Får fråga uppdragsgivaren om lite vägledning.

I övrigt är det kul att jobba med det här projektet eftersom jag är sportintresserad. Ser fram emot att fortsätta använda sajten sen när jag är klar med den. Det är ju dessutom rätt intressanta tider i sportvärlden just nu, särskilt i fotboll där Zlatan börjat i en ny klubb och det svenska herrlandslaget har fått en ny förbundskapten.

Ska bli intressant att se hur det går med allt. Om Zlatan gör succé i nya klubben och om herrlandslaget lyckas kvala in till VM.

Men apropå webbsidor så tycker jag Svenska Fotbollförbundets webbsida är rätt bra. De har dock en miss på sajten enligt mig. Längst ner i fönstret där man brukar acceptera cookies och liknande så har de lagt ett tabellverktyg. Jag undrar hur många av besökarna som förstår vad det är? Personligen tror jag de flesta tror att det är en infotext om cookies eller användarvillkor för sajten. För mig är detta ett bra exempel på varför det är så viktigt att tänka till i allt man gör på en webbsajt så att besökarna hittar vad de söker.

Två saker som jag däremot kommer låta mig inspireras av från fotbollförbundets webbsida är slidern med bilder och den enfärgade bakgrunden. Nu gäller det bara att få till en bra bakgrund som inte känns platt utan livfull. Slidern måste jag också fila på så att den är enkel att använda för besökarna.

Men nu lägger jag allt lite vilande ett par dagar. Ska iväg på semester och det är kanske precis vad jag behöver för att få lite nya fräscha idéer så att jag kan komma vidare med projektet. Ibland kan det ju vara bra att ta en liten paus och vila hjärnan. Förhoppningsvis är det ett bra recept även den här gången.

När jag är klar med det här projektet ska jag nog lugna mig lite med att ta mig an nya uppgifter ett tag. Känner att jag behöver fokusera lite på annat också, bloggen till exempel!

I nästa inlägg tänkte jag skriva om dåliga webbsidor. Det finns en hel del av dem vilket du säkert redan märkt!

«

lasse