Orangea strålar

Nu är jag tillbaka igen efter några dagars välbehövlig semester. Jag och en kompis åkte till London vilket var kul. Det blev både turistande och nöjesliv. Min kompis hade aldrig varit i London förut så vi kollade på BigBen och allt det där man måste se när man ändå är i London.

Men nu är vardagen tillbaka. Jag har tittat lite på mitt projekt med sportsidan och kommit fram till en lösning jag tror blir bra. Nu ska jag bara göra en snabbskiss och visa uppdragsgivaren och se vad han säger om saken.

Nu till dagens ämne! Dåliga webbsidor. Det kryllar av dem och efter en snabb googling på “worst websites” och liknande känner man sig rätt nöjd även med den sämsta av de sämsta webbsidor man gjort. Det är nämligen ganska svårt att nå ner till bottennivån, man får verkligen anstränga sig!

Något man absolut ska undvika om man vill ha en seriös sida är blinkande GIF-animationer samt bilder och text i mängder och huller om buller. En webbsida ska inte se ut som annonssidan i en dagstidning!

Det är inte heller så bra med för många starka färger eller bilder i dålig kvalitet. Starka färger skär sig lätt och därför ska man hålla sig till ett fåtal färger som ger balans åt webbsidan. Man bör också tänka på att typsnitt och liknande ska kännas modernt och inte utdaterat. Precis som med färger ska man inte använda för många olika typsnitt på en webbplats.

Är du osäker på om du är på rätt spår eller inte när du designar så be en kompis titta igenom ditt arbete. Att få andras synpunkter är alltid värdefullt och något som kan hjälpa en vidare i skapandeprocessen.

Jag nämnde ju att man ska använda bilder av bra kvalitet för att webbsidan ska se snygg ut. Förutom kvaliteten är det också bra om bilderna är snygga och tilltalande. Lägg därför ner lite energi på att välja bra bilder till webbsidan.

Under tiden jag jobbat med sportsidan så har jag stött på en del dåliga webbsidor. Man kanske inte skulle kalla dem världens sämsta, men de hör definitivt till kategorin dåliga och framförallt utvecklingsbara. Jag vill egentligen inte peka ut någon sajt men den här sidan är en av de jag tycker man kan utveckla. Den ger inte något särskilt positivt intryck och bilderna på förstasidan har olika typsnitt vilket gör att sidan känns rörig. Själva texten är sen skriven i en väldigt liten storlek vilket gör sidan svårläst.

Detta var bara två av felen med sidan som jag tycker man kan enkelt kan åtgärda och som skulle ge ett stort lyft.

Det var allt för nu, men ge dig ut på google och sök efter bad websites för att boosta självförtroendet eller för att lära dig hur man inte ska göra!

Vi hörs :)

lasse